nedjelja, 5. lipnja 2011.

Čokoladna torta

Sastojci

Biskvit
4 jaja
10 dag šećera
20 dag maslaca
15 dag čokolade za kuhanje
4 žlice oštrog brašna
1/2 praška za pecivo

Krema
2 dcl vrhnja za šlag
20 dag čokolade za kuhanje

I još
malo mlijeka

Priprema
  1. Žumanjke, šećer, otopljenu čokoladu, omekšali maslac i prosijano brašno sa praškom za pecivo dobro izraditi.
  2. Bjeljanke istući u čvrsti snijeg, te žlicu po žlicu umješati u smjesu sa žumanjcima.
  3. Izliti u okrugli kalup za torte i ispeći na 180 C, oko 30 min (probati čačkalicom)
  4. Pečeni biskvit preliti sa oko pola dcl mlijeka (ne skidati obruč sa kalupa)
  5. Za kremu, čokoladu otopiti u vrhnju, malo prohladiti i sipati po biskvitu. Ohlađenu tortu poslužiti sa malo šlaga.
Tortu možete probati preliti i sa bijelim preljevom, (ako upotrebite bijelu čokoladu) lijepo izgleda i jednako je ukusna.
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar