Sastojci
Podloga
125 g maslaca
250 g petit keksa
3 žlice šećera
Krema od sira
6 žlica šećera
2 vrečice van. šećera
sok od pola limuna
malo korice limuna
1/2 kg svježeg sira
4 jaja
Krema od vrhnja
400 ml kiselog vrhnja (od 20% masti)
2 vrečice van. šećera
3 žlice šećera
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C
- Za podlogu:Sameljite keks (može u multi praktiku), dodajte mu šećer i rastopljeni maslac (maslac rastopite na laganoj vatri), pomiješajte sve zajedno i utisnite u kalup promjera 26 cm (može i manji, al nemojte manji od 24cm).Stavite peć (u ugrijanu pećnicu) na 200°C - 5 min.Obavezno ispod kalupa stavite neku tepsiju jer maslac iz podloge malo procuri, pa da vam ne izgori u pećnicu i ne zadimi cijelu tortu, samo stavite neku tepsiju ispod kalupa.
- Krema od sira:Ovde je jako bitno da smutite kremu u tih 5 min. dok se podloga peće, jer krema vam ne smije čekat.Odvojite žumanjca od bjelanjaka...slupajte bjelanjke u čvrsti snijeg, polagano dodajte šećer, van. šećer, (stalno miksajući) i žumanjke, ...kad ste dodali žumanjke ..nemojte više dugo miksat, kratko promiješajte dodajte sir, limunov sok i opet kratko promiješajte.Izvadite podlogu iz pećnice, pećnicu SMANJITE na 170°C ...kremu izlijte na podlogu i vratite sve u pećnicu još 20 min.
- Kad je torta skoro pećena, pripremite kremu od vrhnja:Pomiješajte vrhnje i šećer.Nako što se pekla 20 min izvadite tortu iz pećnice..UGASITE pećnicu...polagano namažite kremu od vrhnja i vratite sve u IZGAŠENU pećnicu još 5 min.
- Nakon 5min. izvadite tortu iz pećnice, nemojte se poplašit, torta je još uvijek jako mekana...ostavite je da se ohladi (u kalupu) i hladnu je stavite u frižider preko noći
- Napomena:Torta je jako jednostavne i brza za napravit, najbitnije je vam je pridržavat se točne temperature pećenja i minutaže pećenja...i sve vam mora bit tempirano..znači..dok se peće kora pripremate sir kremu....krema ne smije čekat, čim je smiksate, vadite koru (za to smiksat vam treba taman 5 min. tako da to sve ide lijepo glatko ;) ))), pred kraj pećenja podloge i kreme od sira primpremate kremu od vrhnja, kad je prošlo 20min. pećenja namažete kremu od vrhnja vratite u ugašenu peć još 5 min i to je to ;) (ovo je bilo pojednostavljeno objašnjavanje ;) )
Nema komentara:
Objavi komentar