nedjelja, 5. lipnja 2011.

Salsa Pizza

Sastojci

Tijesto
2 šalice (250 ml) brašna
cca 1 šalica jogurta (tj. po potrebi)
1 vrećica praška za pecivo
1 srednja žlica soli
1 mala žlica crnog mljevenog papra

Premaz
150 ml kečapa (blagog)
70 ml salse (ljute) - preporuka je Podravkina ljuta salsa
2 velike žlice maslinovog ulja
prstohvat bosiljka
prstohvat soli
prstohvat papra

Topping
1 paket (250-350 g) šampinjona
300 g sira (može gauda)
1 srednja žlica origana

Priprema
  1. Brašno pomiješati sa solju, praškom za pecivo i paprom, te dodavati pomalo jogurta i mijesiti dok se ne dobije čvrsta smjesa. Smjesu razviti i staviti u nauljenu tepsiju. Nije potrebno čekati da se tijesto digne.
  2. U posudu staviti kečap, salsu i začine, te dobro pomiješati. Premazati tijesto.
  3. Šampinjone očistiti i oprati, nasjeckati na listiće i rasporediti po pizzi. Zagrijati peć na 200°C i staviti da se pizza peče. Razlog zašto ne stavljamo sir odmah je to što će šampinjoni pustiti vodu i trebamo dati vremena da voda ispari.
  4. Peći pizzu 15ak minuta. Naribati sir i posuti po pizzi, posuti još i origanom, pa peći još 5-7 minuta.
Poslužiti toplo. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar