nedjelja, 5. lipnja 2011.

Havana torta

Sastojci

Tijesto
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo

Krema
1/2 l mlijeka
1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
15 dag šećera
1 vrećica želatine u prahu od 10g
15 dag poprženih lješnjaka
15 dag napolitanki sa lješnjacima (jadro)

Priprema
  1. Ugrijat peć na 160°C
  2. Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
  3. Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
  4. Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
  5. Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
  6. Ukrasite po želji... ova na slici je ukrašena šlagom iz vrečice (potrebna su 3 šlaga), 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar