četvrtak, 12. svibnja 2011.

Fini rižoto

...puno povrca s junećim mesom….

Sastojci

300 g junetine
1 luk ljubičasti
1 režanj češnjaka
1 manja svježa paprika
1 šalica graška
200 g šampinjona
malo peršina
vegeta, sol
2 žlice pasirane rajčice ili konzerve
2 šalice riže parabolid
prstohvat sode za mekše meso
1 list lovora
1 mrkva

Priprema
Luk, češnjak, papriku, peršin i mrkvu usitniti. Meso izrezati na male kockice, posoliti, dodati sodu, podliti vodom , kap ulja i sve skupa staviti kuhati, dodati lovor. Kuhati dok meso omekša, zatim dodati smrznuti grašak i rižu, podliti još s vodom i kuhati dok se riža skuha. Zatim dodati pasiranu rajčicu i vegetu, na kraju umiješati šampinjone iz limenke. Ako su šampinjoni svježi staviti prije kuhati zajedno s ostalim povrćem. Rižu prije oprati, netko ne pere….po želji. Kada se sve skupa kuha bude odlično.
Poslužiti uz salatu po želji.
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar