Sastojci
Osnovni sastojci
1 mlada tikvica (količinu prilagodite broju osoba – 1 tikvica po osobi)
4 šnite tanko rezane pureće šunke (ili neke druge šunke, samo neka bude blagog okusa)4 šnite tanko rezanog sira (gauda, podravec, ementaler ili koji već volite)
maslinovo ulje
sol
Nadjev
Izdubljeno meso tikvice
2 češnja češnjaka
2 velike žlice pasirane rajčice
2 velike žlice vrhnja za kuhanje
5-6 listića svježeg bosiljka
sol, papar
malo maslinovog ulja
par žlica krušnih mrvica
Priprema
- Tikvice operite, prerežite na pola i izdubite ih da dobijete male barkice. Posolite ih i pustite da odstoje dok pripremite nadjev.
- Nadjev pripremite na sljedeći način: u visoku posudu dodajte izdubljeno meso tikvice, nasjeckani češnjak, listiće svježeg bosiljka, pasiranu rajčicu, vrhnje za kuhanje i malo maslinovog ulja. Posolite, popaprite i smjesu izmiksajte štapnim mikserom. U izmikasnu smjesu lagano dodavajte krušne mrvice dok ne dobijete kompaktnu, gustu smjesu
- Svaku polovicu tikvice premažite maslinovim uljem i s malo smjese.
- Uzmite šnitu sira, na nju stavite šnitu šunke, premažite smjesom i zarolajte. Za svaku polovicu tikvice idu dvije rolice.
- Pripremite posudu za pečenje; premažite je maslinovim uljem, a na dno stavite preostali dio smjese kojom ste punili tikvice (ostane dovoljno smjese da se pokrije u debljem sloju dno posude), na smjesu položite pripremljene tikvice. Prvo ih malo prošarajte pasiranom rajčicom i vrhnjem za kuhanje te ih još malo pokapajte maslinovim uljem.
- Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva jedno 25-30 minuta, odnosno, ako želite da tikvice više omekšaju pecite jedno 10 minuta duže.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar