4 kom kotleta bez kosti (mogu se koristiti vratina, lungić, pileća/pureća prsa)
malo brašna
2 glavice luka
2-3 mrkve
2 štapke celera
1/2 crvene paprike
2 češnja češnjaka
2,5 dcl bijelog vina
2 dcl vode
1 kockica za juhe
sol, papar, vegeta
zeleniš-peršin, vlasac
Priprema
- Meso treba biti isječeno na 1 cm debljine. Posoliti, popapriti i uvaljati sa obje strane u brašno u koje dodamo malo začinske paprike. Na malo ulja, meso kratko prepeči sa obje strane. Izvaditi na stranu i na istoj masnoći kratko pirjati povrće ( isječi ga na malo veće kocke ). Kad je povrće malo omekšalo, vratimo meso, zalijemo vinom, vodom i dodamo kockicu za juhe. Poklopimo i pirjamo dok meso ne omekša.
- Kada je meso gotovo, izvadimo ga a povrće ispasiramo sa štapnim mikserom ili u blenderu. Ako nemate ni jedno, propasirajte kroz gustu cjediljku. Dobit ćete rijeđi umak. Ako volite gušći, u malo vode izmješajte malo brašna i dodajte umaku onoliko koliko volite da vam je gust. Dodajte još soli, papra i vegete po vašem ukusu. Na samom kraju dodati još zeleniš koji imate
Servirati sa njokima, tjesteninom, pire krumpirom ili palentom uz zelenu salatu.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar