četvrtak, 12. svibnja 2011.

Zelena tjestenina s kozicama i tikvicama

Puno je recepata zelene tjestenine s plodovima mora. Ova ima posebni ljetni miris zbog osnovnog sastojka – tikvice. Možda je na oko čudna kombinacija, ali je jaaaako ukusno!
 
Sastojci
 
40-50 dag zelenih tagliatella
50 dag repova očišćenih kozica
30-40 dag tikvica
1 crveni luk
2.5 dcl bijelog vina
1 dcl maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
sol, papar
 
 
 
 
Priprema
  1. Na maslinovom ulju popržiti crveni luk, češnjak i peršin. Dodati tikvice narezane na kockice i pirjati ih dok se potpuno ne ukuhaju. Ulijte trećinu vina u tikvice i pustite da sve postane homogena smjesa. Trebate dobiti “umak” od tikvica. Sol i papar dodajete po svojoj želji. Preporučujem zeleni papar.
  2. Svježe kozice najlakše je očistiti ako se nakratko ubace u vrelu vodu i izvade. Ako nemate vremena za to sasvim će dobro poslužiti i već očišćene smrznute kozice.
  3. Tako očišćene repove kozica dodati umaku od tikvica i lagano propirjati. Podliti ostatkom vina i pustiti da se kuha još 10-tak minuta.
  4. Tjesteninu kuhati u slanoj vodi kojoj ste dodali malo ulja da se ne zalijepi. Procijedite je i polijte umakom.
Tjesteninu ukrasite peršinom i cvijetom od rotkvica. Poslužite toplo uz svježu salatu po izboru.
Dobar tek!

1 komentar: